27 lipca 2012

Kotlet z piersi kurczaka w panierce.

Szybki pomysł na obiad, który zasmakuje chyba każdemu ;)

Kotlet z piersi kurczaka w panierce.

Potrzebne składniki :
  • pierś z kurczaka
  • sól 
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta
  • mąka
  • jajko
  • cebula

Sposób przygotowania:
  1. Pierś z kurczaka kroimy.
  2. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
  3. Solimy i pieprzymy z obu stron.
  4. Kroimy w piórka cebulę.
  5. Przekładamy nią filety.
  6. Następnie pierś z kurczaka obtaczamy w mące.
  7. Następnie w rozstrzepanym widelcem jajku.
  8. Na koniec w bułce tartej.
  9. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  10. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, wtedy kotlety będą smaczniejsze.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz