czwartek, 9 sierpnia 2012

Pieczone żeberka.

Dziś na obiedzie u mnie królowały żeberka. Wyszły przepyszne w smaku. I co najważniejsze, nie są skomplikowane w przygotowaniu.

Pieczone żeberka.

Potrzebne produkty :
  • żeberka z kością,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • cebula,
  • olej 


Sposób przygotowania:
  1. Olej wlewamy do garnka.
  2. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Cebulę kroimy w kostkę.
  4. Żeberka smażymy w garnku, co jakiś czas przewracając.
  5. Dodajemy majeranek.
  6. Solimy i pieprzymy do smaku.
  7. Dodajemy cebulę i przesmażamy ją.
  8. Dolewamy szklankę wody. Dusimy pod ciśnieniem 10 minut lub gotujemy do miękkości.

Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Oj, takie prawdziwe domowe jedzonko, mniam.
    Uwielbiam mięsko ,zresztą wszyscy w naszym domu;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Żebereczka, uwielbiam :)Wieki już ich nie robiłam, bo ciągle jestem na jakiejś diecie, a tak mi ochoty narobiłaś :)W sumie teraz jestem na białkowej , to mogę te mięsko podciągnąć jako dozwolone białko , takie małe oszustwo ;);)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie miałam pomysłu na żeberka, wręcz się ich bałam:-p

    OdpowiedzUsuń