24 września 2012

Gotowana marchew w kosteczkę.

Gotowana marchewka doskonale nadaje się, jako dodatek do mięsa na obiad :) Uwielbiam ją ! :P

Gotowana marchew w kosteczkę.

Potrzebne składniki:
  • marchew,
  • cukier, 
  • sól, 
  • masło, 
  • mąka, 
  • woda 

Sposób przygotowania:
  1. Marchew obieramy i gotujemy w całości.
  2. Troszkę solimy.
  3. Dodajemy szczyptę cukru.
  4. Ugotowaną marchew studzimy.
  5. Kroimy w kostkę.
  6. Masło przesmażamy.
  7. Dodajemy łyżkę mąki.
  8. Powstaje zasmażka.
  9. Studzimy i dodajemy wywar z gotowanej marchwi.
  10. Mieszamy i zagotowujemy.
  11. Do zasmażki doajemy marchew pokrojoną w kostkę.
  12. Mieszamy.
Smacznego !

10 komentarzy:

  1. uwielbiam taką marchewkę... ale obowiązkowo musi być w niej groszek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam! tak, tak!
    i dzisiaj nawet mam do obiadku!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam taką marchewkę, ja dodaję jeszcze groszek zielony. Pycha

    PS Mam jakieś problemy z wyświetlaniem Twojej strony, wyskakują mi komunikaty jakieś dziwne jakbyś miała wirusa czy coś takiego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem, ale nic się nie dzieje. Trzeba włączyć jeszcze raz :)

      Usuń
  4. Ja robię troszkę inaczej i obowiązkowo z groszkiem!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja nie lubię groszku i jem samą, o ;)

      Usuń