26 września 2012

Panierowana cukinia.

Postanowiłam zrobić pierwszy raz panierowaną cukinię. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania ;)


Potrzebne składniki:
  • Cukinia,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Cukinię obieramy i kroimy na cienkie plastry.
  2. Jajko wbijamy na talerz.
  3. Solimy, pieprzymy i mieszamy razem.
  4. Cukinię też solimy i pieprzymy.
  5. Obtaczamy w mące.
  6. Następnie w jajku.
  7. Na koniec w bułce tartej.
  8. Rozgrzewamy olej na patelni.
  9. Kładziemy cukinię.
  10.  Smażymy obustronnie.
Smacznego !

20 komentarzy:

  1. nigdy nie jadłam tak przyrządzonej cukinii. Wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też nigdy nie jadłam cukinii w takiej wersji :) aż nabrałam chęci...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo ciekawie - przy następnej cukinie też spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham taką cukinkę,a mój mąż jest mistrzem w robieniu jej(mnie gdzieś ciągnie olej),ale wiadomo ,że jak ktoś inny zrobi to smakuje lepiej:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja miałam kiedys zrobić, ale się rozmyśliłam, ale skoro mówisz że dobre, to się skuszę;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem warto spróbować coś nowego :)

      Usuń
  6. moja ulubiona! Ale ja wolę nie obierać, lubię skórkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam podobnie, wiem,że pyszna i dlatego wierzę w to co napisałaś:o niespodziewanym efekcie - smaczne nadzwyczajnie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kocham cukinię. Moi rodzice robią ją z czosnkiem i oliwą. Musze kiedyś ją pokazać na blogu ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam! Jadłam cukinię całe lato w najróżniejszych postaciach. Pycha!

    OdpowiedzUsuń