12 września 2012

Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem i cynamonem firmy PRYMAT.

Uwielbiam ciasto francuskie. Mogłabym je jeść naokrągło. Postanowiłam dziś przyrządzić rogaliki z ciasta francuskiego z jabłuszkiem i cynamonem firmy PRYMAT.

Potrzebne składniki:

Cynamon firmy PRYMAT, jabłka, ciasto francuskie, cukier

Sposób wykonania:

Jabłuszka kroimy w miarę duże kawałki.

Ciasto kroimy na 20 kawałków, od góry układamy jabłka, posupujemy cynamonem i zwijamy.

Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze, ja dodatkowo pomaczałam je w cukrze.

Pieczemy 15-18 min w 200 st.

I gotowe ;)

Moja opinia:

Zapach cynamonu rozchodził się po całym mieszkaniu. W przypadku innych firm nie jest on tak intensywnie wyczuwalny. W rogalikach mimo dodania śladowej ilości przyprawy można wyczuć wspaniały smak.

Smacznego !

Za przyprawę dziękuję firmie PRYMAT i zapraszam na stronę:

http://prymat.pl

18 komentarzy:

  1. Ja też uwielbiam. Chętnie przygarnę jednego na śniadanko, a może dwa? :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O matkoo... Ale narobiłaś mi smaczku tymi rogalikami. Już wyobrażam je sobie z czekoladą:). Mniam, mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakoś z czekoladą ich nie widzę, ale każdy lubi co innego ;)

      Usuń
    2. ja z nutellą czasem robię i są pyszne, jak mam tzw. wilczy głód na słodkie (haha głównie w czasie sesji:P)

      Usuń
  3. apetycznie wyglądają i są szybkie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż by się chciało je schrupać ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cynamon, uwielbiam ten zapach:)

    OdpowiedzUsuń
  6. rodzice w weekend mnie odwiedzają, to Twoje rogaliki jak znalazł. pyszne, łatwe i szybkie :D Wykorzystam pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziś się przymierzam do rogalików z ciasta francuskiego właśnie z jabłkiem.... Bardzo fajny blog. Też kocham książki :D

    OdpowiedzUsuń