środa, 12 września 2012

Rogaliki z ciasta francuskiego z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi.

Dziś dzień rogalików z ciasta francuskiego. Tym razem wersja z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi. Pyszności :)



Potrzebne składniki:
  • Brzoskwinie,
  • wiórki kokosowe, 
  • ciasto francuskie,
  • tłuszcz

Sposób wykonania:
  1. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki.
  2. Ciasto francuskie kroimy w trójkąty.
  3. Do góry nakładamy kawałki brzoskwiń i posypujemy wiórkami kokosowymi.
  4. Zawijamy, kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  5.  Pieczemy 15-18 min w 200 st.
Smacznego !

14 komentarzy:

  1. mmmm ;) jabłka i cynamon <3


    a ja rogalików nigdy nie robiłam, bo nie umiem ich zawijać..haha;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic skomplikowanego w zwijaniu nie widzę ;)

      Usuń
  2. szybko-łatwo-tanio i bardzo smacznie te rogaliki wyszły...

    OdpowiedzUsuń
  3. a mój komentarza zaginął w czasoprzestrzeni:( pisałam, że u ciebie normalnie rozpusta, najpierw jabłka, a teraz brzoskwinie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak Ci ładnie wyszły, trochę się nazawijałaś tych rogalików. ;)

    OdpowiedzUsuń