Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

sobota, 20 października 2012

Pulpety w sosie chrzanowym.

Dziś czas na pulpety w sosie chrzanowym, pycha :)


Potrzebne składniki:
  •  Mięso mielone,
  • sól,
  • majeranek, 
  • śmietana,
  • kostka rosołowa,
  • jajko,
  • cukier, 
  • pieczarki,  
  • olej,
  • pieprz, 
  • cebula, 
  • mąka, 
  • woda, 
  • bułka, 
  • szczypiorek, 
  • chrzan 

Sposób wykonania:
  1. Pieczarki przesmażamy z cebulką.
  2. Bułkę namaczamy.
  3. Przesmażone składniki dodajemy do mielonego.
  4. Pieprzymy i solimy do smaku.
  5. Dodajemy majeranek.
  6.  Dodajemy drobno skrojoną cebulę.
  7. Wbijamy jajko.
  8. Całość łączymy razem.
  9. Dodajemy szczypiorek i bułkę.
  10. Mieszamy.
  11. Z mięsa tworzymy pulpety.
  12. Pulpety chwilę smażymy na patelni.
  13. Wodę zagotowujemy z kostką rosołową.
  14. Następnie wrzucamy je do wody z kostką rosołową.
  15. Chrzan trzemy na tarce.
  16. Pulpety wyjmujemy.
  17. Wywar zagotowujemy. Dodajemy chrzan.
  18.  Wlewamy z pół szklanki zaklepki - wody z mąką.
  19. Dodajemy łyżeczkę cukru. 
  20. Wlewamy po zagotowaniu trochę śmietany.
  21. Wkadamy pulpety i gotujemy.

Smacznego !

22 komentarze:

  1. Ooooo! Dotychczas robiłam pulpety tylko w sosie pomidorowym, ale to może być miła odmiana:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam ! Pysznie wygląda, trzeba spróbować.
    A teraz idę zjeść kolację -.-

    OdpowiedzUsuń
  3. Z chrzanem jeszcze nie próbowałam. Dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. z chrzanem jeszcze pulpetów nie robiłam, do tej pory tylko pomidorowy, koperkowy lub pieczarkowy:) ale sos chrzanowy lubię np. z golonką!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie zestawienia. Ze składników wywalę szczypior (nie cierpię go na ciepło) i skorzystam z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Z chrzanem u mnie w domku jakoś nie robi się, ale za to w pomidorach i owszem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. już wiem co jutro będziemy mieli na obiad :)
    A ja długo je gotowałaś ?

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja takich pulpetów nigdy jeszcze nie miałam okazji jeść. zwykle robi je w sosie pomidorowym. Może czas to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. umarłam...
    jeeeeeeśc... :<

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pulpety w sosie chrzanowym :) A jeszcze taki ze świeżym chrzanem to ma na pewno niezłego kopa, bo na tych słoikowych ciężko uzyskać dobrą moc ;)

    OdpowiedzUsuń