środa, 17 października 2012

Wątróbka drobiowa z pieczarkami.

Dziś królowała u mnie wątróbka z pieczarkami :)



Potrzebne składniki:
  • wątróbka,
  • olej, 
  • sól, 
  • pieprz, 
  • pieczarki, 
  • cebula 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę kroimy.
  2. Pieczarki kroimy w talarki.
  3. Przesmażąmy cebulę i pieczarki.
  4. Dodajemy serduszka i masło.
  5. Dusimy.
  6. Umytą wątróbkę kroimy,
  7. Dodajemy do podpieczonej cebuli z pieczarkami i serduszek.
  8. Smażymy na wolnym ogniu, mieszając.
  9. Pod koniec pieczenia solimy i pieprzymy do smaku.

Smacznego !

28 komentarzy:

  1. Sama robisz te potrawy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Duszki mi niestety nie chcą pomagać ;)

      Usuń
  2. O wszystko wygląda na tyle prosto, że mam ochotę sama iść do kuchni i zrobić ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłem wątróbki :) Podoba mi się dodatek pieczarek, zazwyczaj robię ją po prostu z cebulką, tak klasycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. u nas też tylko,że wieprzowa i z cebulką na masełku:))))
    Pycha tylko szkoda,że jest taka ciężkostrawna.

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm wątróbka :) lubię bardzo. Zawsze dodaję też kawałek jabłuszka ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. No to pogratulować, że znajdujesz czas na tak częste gotowanie mimo studiowania .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet studiując chyba muszę coś jeść, prawda .... ;) I przedstaw się Anonimie, bo lubię wiedzieć, z kim mam przyjemność.

      Usuń
  7. Dawno nie robiłam wątróbki..a z pieczarkami to dla mnie nowość..

    OdpowiedzUsuń
  8. Kurcze a ja tak nie lubię wątróbki, może powinnam jeszcze raz do niej podejść :)

    OdpowiedzUsuń
  9. samo zrobienie wątróbki nie jest trudne i chętnie zawsze ją mogę przyrządzić rodzince, ale ani ta drobiowa ani żadna inna jaka tylko istnieje - nie przechodzi przeze mnie. o rany jak ja nie lubię jej, ten smak, bleeeeeeeeee :)

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam wątróbkę, ale do tej pory jadłam tylko z cebulką. Koniecznie muszę wypróbować z pieczarkami, bo je uwielbiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. dla mnie wątróbka to smaczne jedzonko, lubię i na ciepło i zimną do bułeczki...

    OdpowiedzUsuń
  12. no to mnie zagięłaś;) z pieczarkami jeszcze nie jadłam:D smacznie się prezentuje:D

    OdpowiedzUsuń