9 listopada 2012

Brukselka z tłuszczem.

Dziś na obiad postanowiłam zjeść brukselkę, bardzo ją lubię z tłuszczem :)



Potrzebne składniki:
  • brukselka,
  • sól,
  • por,
  • bułka tarta,
  • masło 

Sposób wykonania:
  1. Brukselki wkładamy do osolonej wody.
  2. Dodajemy por.
  3. Masło wkładamy do garnka.
  4. Roztapiamy.
  5. Dodajemy bułkę tartą.
  6.  Brukselki polewamy tłuszczem. 
Smacznego !

20 komentarzy:

  1. Lubię brukselkę a zupełnie o niej zapomniałam :) Muszę upolować ją w sklepie i zaserwować dzieciakom :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też ja lubię. Teraz w sezonie to główny dodatek do obiadu. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też lubię brukselkę :)
    Zostałaś przeze mnie nominowana!
    Więcej o zabawie Liebster Blog, na moim blogu.
    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadam za brukselką, chociaż ta wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste,ale ile daje radości :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak ja nie znoszę brukselki...:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja akurat za taką w tłuszczyku nie przepadam, moze masz propozycje jak ją inaczej przyrządzić ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam :)

      http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/10/zapiekanka-z-ciasta-francuskiego-z.html

      Usuń
  8. Brukselkę lubię i cenię jej specyficzny smak :)
    A to prosta i łatwa do przyrządzenia propozycja-popieram.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie lubię brukselek ale może się przekonam :P

    OdpowiedzUsuń