14 listopada 2012

Filet z kurczaka w Papirusie firmy Winiary.

Sama postanowiłam wypróbować papirus firmy Winiary, gdyż zdania były podzielone. Mi bardzo smakowało :)


Potrzebne składniki:
  • Pomysł na papirus,
  • filet z kurczaka 

Sposób wykonania:
  1. Filet z kurczaka kroimy na 4 części.
  2. Lekko rozbijamy.
  3. Rozkładamy papirus na pół, kładziemy filet i przykrywamy.
  4. Wkładamy na gorącą patelnię bez oleju. 
  5. Smażymy na wolnym ogniu 5-6 minut z jednej strony.
  6. Obracamy i znowu smażymy 5-6 minut.
Smacznego !

30 komentarzy:

  1. ja moją mamę na to namawiam bo wygląda smakowicie, a ona nie nie nie i nie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają kusząco i pewnie tak smakuję:))
    Ale zrobiłam się głodna.
    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie słyszałam o tym wcześniej. Wypróbuję na pewno!

    OdpowiedzUsuń
  4. I już mamy pomysł na obiad.:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja zrobiłem to miesiąc temu na obiad u mojej mamy. Tak z ciekawości -papier to fajny gadżet. Moje wrażenia są umiarkowane. Moim zdaniem nie było to niedobre,ale nic specjalnego. Przyprawa jest taka intensywnie sztuczna, filet jak to filet... tyle,ze jest dość chude. Lepsza byłaby wersja z własnymi przyprawami.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No z chemii to nic dobrego wybitnie jeszcze chyba nie wyszło ;)

      Usuń
  6. Ja zrobiłem to miesiąc temu na obiad u mojej mamy-podobał mi sie pomysł z papierem. Moje wrażenia są średnie-moze nie było to niedobre,ale nic szczególnego. Przyprawa jest taka intensywnie sztuczna, a filet... jak to filet. Zaletą jest na pewno to,że jest bez tłuszczu. Myślę,że lepsze by było z domowym przyprawami

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda smakowicie, przecież przyprawę zawsze można zastąpić naturalnymi przyprawami i też usmażyć w papirusie - jak komuś ta nie odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajnie - ciekawa byłam czy te papirusy to coś ciekawego i wartego spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. dla mnie to jest genialne rozwiązanie bo nie znoszę smażenia kotletów i tego pryskającego oleju, choć trochę za dużo soli w tych przyprawach

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi tam nigdy olej nie pryska, może wrzucasz na nie rozgrzany dokładnie ?

      Usuń
  10. Wygląda obłędnie, ale tak tu piszecie o polepszaczach smaku, że aż strach czytać.

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja robiłam w papierze Saga , a przyprawy dodawałam według własnego gustu..

    OdpowiedzUsuń
  12. Papirus już czeka tylko jakoś nie mogę się za to wziąć.

    OdpowiedzUsuń
  13. robiłam ostatnio:)
    smakowało
    raz na jakiś czas czemu nie..:)

    OdpowiedzUsuń