19 listopada 2012

Gulasz z łopatki wieprzowej z pomysł na Soczysty Gulasz firmy Winiary.

Z kuchni24/7 w paczuszce od Winiary otrzymałam również Pomysł na Soczysty Gulasz. Postanowiłam go wykorzystać, jednak bez woreczka ;)

Potrzebne składniki:
  • Łopatka wieprzowa,
  • cebula,
  • Pomysł na Soczysty Gulasz,
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1.  Łopatkę solimy, pieprzymy, obkładamy cebulą. 
  2. Wkładamy w woreczek i kładziemy do lodówki na 2 h.
  3. Kroimy w kostkę.
  4. Posypujemy przyprawą na Soczysty Gulasz.
  5. W między czasie rozgrzewamy olej.
  6. Łopatkę posypujemy mąką.
  7. Mieszamy.
  8. Wrzucamy na gorący olej.
  9. Smażymy.
  10. Dodajemy szklankę wody.
  11. Dusimy na małym ogniu do miękości, co jakiś czas mieszając i dodając wody, jak wyparuje.
  12.  Całość mieszamy.
Smacznego !

14 komentarzy:

  1. A ja robiłam w woreczku i nam nie smakował! Strasznie sztuczne te przyprawy były :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz, co ja tego troszeczkę dodałam to też inaczej ;)

      Usuń
  2. ładny kolorek ma ten gulasz:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie się p0rezentuje:) boski kolor mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja zwykle robię inaczej. Najpierw gotuję około 2 godzin z włoszczyzną, a potem dodaję zasmażkę :) Zawsze jak wchodzę do Ciebie, to mam ochotę lecieć do garów :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda smakowicie. Niby jadłam już śniadanie, ale znowu zrobiłam się głodna:)

    OdpowiedzUsuń