Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

poniedziałek, 5 listopada 2012

Maślaki marynowane.

Uwielbiam grzybki w occie, dlatego postanowiłam skorzystać z okazji i zrobić maślaki marynowane :)



Potrzebne składniki:
  • maślaki - 1,5 kg
  • szklanka octu
  • 5 szklanek wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 5,6 liści laurowych
  • gorczyca
  • cebula

Sposób wykonania:
  1. Maślaki obieramy. Gotujemy 2 l wody, solimy, wrzucamy 1 pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone, obrane maślaki. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
  2. Przygotowujemy słoiki. Wyparzamy w piekarniku. Do każdego wrzucamy kilka ziaren gorczycy, po 1 ziarnie ziela angielskiego i kawałku liścia laurowego. Wkładamy zimne maślaki niecałkowicie pełne ( zostawiamy 3 cm od góry ).
  3. Gotujemy zalewę. 5 szklanek wody łączymy z 2 łyżkami cukru, czubatą łyżką soli. Dodajemy 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy,cebulę pokrojoną w kostkę. Zagotowujemy. Następnie dolewamy szklankę octu,zagotowujemy. 
  4. Zalewamy zimne maślaki gorącą zalewą. Wkładamy do garnka z gorącą wodą do wysokości 3/4 słoika. Gotujemy ok. 10 min. od zagotowania na małym ogniu. Zostawiamy w garnku do wystygnięcia.
Smacznego !

16 komentarzy:

  1. czuję te zapachy przez monitor ;)
    pozdrawiam ciepło,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdzie dorwałaś jeszcze świeże grzybki??? Ja też chcę :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja akurat nie przepadam za grzybkami w occie, ale podsunę przepis mamie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię marynowane maślaki bardzo. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm grzybki ;) maślaczki są takie delikatne

    za mną teraz chodza borowiki i jakiś sosik:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojeju, ale zjadłabym takie grzybki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No :) Gratuluję wygranej z okazji napisania 4000 komentarza, już pisze Ci info :)

      Usuń
    2. Dziękuję raz jeszcze Kruszynko. Odezwę się na e-maila.
      A teraz wysyłam Ci zaproszenie (bo ode mnie nie dostałaś jeszcze;)):
      http://www.sluchajmamy.blogspot.com/2012/11/kolejne-wyroznienie-liebster-blog.html

      Usuń
    3. Zedytowałam notkę z tym wyróżnieniem i tam dodałam ;) Dziękuję ślicznie za wyróżnienie.

      Usuń
  7. Ty chyba potrafisz wszystko ugotować i przyrządzić :))

    OdpowiedzUsuń