18 listopada 2012

Panierowane polędwiczki wieprzowe z cebulką.

Polędwiczki wieprzowe są bardzo kruche i przepyszne ;)


Potrzebne składniki:
  • Polędniczki wieprzowe,
  • Olej,
  • Jajko,
  • Sól,
  • Pieprz ,
  • Bułka tarta ,
  • Mąka ,
  • Cebula,
  • Masło  

Sposób wykonania:
  1. Polędwicę kroimy i rozbijamy.
  2. Solimy, pieprzymy.
  3. Przekładamy cebulą.
  4. Zawijamy w folię, kładziemy do lodówki na 2 h.
  5. Rozgrzewamy olej.
  6. Polędwiczki obtaczamy w bułce.
  7. Następnie w roztrzepanym jajku, osolonym i opieprzonym.
  8. Obtaczamy w bułce tartej.
  9. Następnie jeszcze raz w jajku i w bułce. 
  10. Kładziemy na rozgrzany olej.
  11. Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę masła.
  12. Wrzucamy cebulę.
Smacznego !

16 komentarzy: