7 listopada 2012

Rydz w panierce.

Dziś rydz w panierce ;p

Potrzebne składniki:
  • Jajko,
  • rydz,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej,
  • masło,
  • bułka tarta 

Sposób wykonania:
  1. Rydza obtaczamy w roztrzepanym jajku, posolonym i popieprzonym.
  2. Następnie w bułce tartej.
  3. Smażymy na oleju.
  4. Solimy, pieprzymy.
  5. Obracamy kilkakrotnie. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Smacznego !

22 komentarze:

  1. O chorobka, zjadłoby się:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zostałaś przeze mnie nominowana w konkursie "Liebster Blog". Będzie mi miło, jeżeli zgodzisz się na udział, a jeśli odmówisz - zrozumiem! :)
    Więcej szczegółów pod tym linkiem: http://sylwuch.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  3. O i u Ciebie też pyszności rydzowe:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. oł ;) widze, że przez Twoją kuchnię przechodzą wszystkie rodzaje grzybków. Nazbierałaś ich tyle w tym sezonie?:)

    OdpowiedzUsuń
  5. oj narobiłaś mi ochoty strasznej :P rydzy tak przyrządzonych nie jadłam, ale na kanie i boczniaki to mój ulubiony sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie robiłam, moze warto bo smacznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniammmmm!
    niczym schaboszczak:)
    a nawet lepiej;)

    OdpowiedzUsuń