7 listopada 2012

Surówka z kapusty kwaszonej.

Dziś na obiad postanowiłam przyrządzić surówkę z kapusty kwaszonej :)


Potrzebne składniki:
  • kapusta kwaszona,
  • jabłko,
  • por,
  • pieprz,
  • cukier,
  • seler,
  • zielony koperek,
  • zielona pietruszka 

Sposób wykonania:
  1. Kapustę kroimy.
  2. Dodajemy pokrojony por, zielony koperek, zieloną pietruszkę.
  3. Dodajemy utarte jabłko i seler.
  4. Dodajemy utartą marchew.
  5. Cukrujemy.
  6. Pieprzymy.
  7. Całość mieszamy.

Smacznego !

22 komentarze:

  1. z jabłkiem nigdy nie próbowałam. ciekawe połaczenie

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też nie jadłam kapusty kwaszonej z jabłkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się ten zestaw warzyw do surówki, muszę wypróbować, tym bardziej, że fotorelacja niezwykle zachęcająca.)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziś na obiad u nas jest podobna surówka!:) Tylko bez selera. Samo zdrowie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Łatwo, szybko i przyjemnie, pyszności:)
    Widzę zmiany na blogu, ślicznie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Moja ulubiona! Kiszoną kapustę mogę jeść na tony:)

    OdpowiedzUsuń
  7. smakowita, lubię takie ostre wydanie tej suróweczki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziś zmywając rano naczynia myślałam o kapuście. Myślę, ze wykonam taką surówkę, tylko brak mi kapusty, wiec podróż do sklepu murowana:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale bym wrąbał taką surówkę, uwielbiam kiszoną kapustę :)

    OdpowiedzUsuń