Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

niedziela, 23 grudnia 2012

Barszcz wigilijny według przepisu Magdy Gessler.

Przepis na barszcz wigilijny Magdy Gessler zrobiłam dzięki przepisowi Helki. Zamiast octu dębowego użyłam cytrynkę. Również wyszedł przepyszny :) Podawać z uszkami- KLIK.

Barszcz wigilijny.


Potrzebne składniki:
  • 1 kg buraków,
  • 5 borowików,
  • por z liśćmi,
  • obierki z 2 jabłek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebulę,
  • 2liście laurowe,
  • 3 ziela angielskie,
  • 2 goździki,
  • pieprz, 
  • kmin rzymski,
  • cytryna 

Sposób wykonania:
  1. Buraki obrać i pokroić.
  2. Zalać zimną wodą.
  3. Cebulę i por pokroić i smażyć bez oleju.
  4. Do buraków dodajemy grzyby, liście laurowe, ziela angielskie, goździki, pieprz i szczyptę kminu rzymskiego. Nie solić ! 
  5. Przeduszamy z 2 ząbki czosnku.
  6.  Obieramy 2 jabłka. Dodajemy obierki do zupy. 
  7.  Cebulę i por smażymy na brązowy kolor. Dodajemy do buraków. 
  8. Dodajemy sok z cytryny. Przecedzamy,  zostawiamy tylko buraki.
  9. Drugiego dnia tylko podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzenia

Smacznego !

10 komentarzy:

  1. u Ciebie tradycyjnie już coś pysznego i ciekawego, ciekawią mnie zawsze przepisy Magdy Gessler, jestem ciekawa jak smakują, muszę coś kiedyś wypróbować z jej propozycji (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń
  2. super uwielbiam zapach gotującego się barszczu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm dla mnie wyższa szkoła...nigdy nie gotowałam barszczu sama:)

    OdpowiedzUsuń
  4. halo wszystkim ,a te grzyby to maja byc suszone czy swieze?

    OdpowiedzUsuń
  5. A gotuje się go bo w przepisie nie ma gotowania.

    OdpowiedzUsuń