Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

czwartek, 6 grudnia 2012

Biszkopt z pianką jabłkową i jogurtową pod śmietaną z czekoladą.

Pierwszy raz robiłam takie ciasto, ale wyszło przepyszne !


Potrzebne składniki:
  • 6 jajek,
  • 1 kg jabłek,
  • szklanka cukru,
  • galaretka agrestowa,
  • żelatyna,
  • 3/4 szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki mąki ziemnaiczanej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka masła,
  • aromat, 
  • galaretka truskawkowa,
  • pół litra śmietany 30 %,
  • 2 fixy,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • jogurty truskawkowe 

Sposó wykonania:
  1. 6 jajek ubijamy.
  2. Dodajemy cukier wanilinowy.
  3. Wlewamy parę kropli aromatu pomarańczowego.
  4.  Dodajemy 3/4 szklanki krupczatki,   3/4 szklanki mąki pszennej.
  5. Dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia.
  6. Wylewamy na blachę i pieczemy ok.30 min. w 170 st.
  7. Zostawiamy do ostygnięcia.
  8. Łyżkę masła topimy.
  9. 1 kg jabłek trzemy na tarce.
  10. Dodajemy trochę cukru. Wrzucamy do masła.
  11. Wsypujemy galaretkę agrestową.
  12. Smażymy 5 minut.
  13. Dodajemy trochę cukru wanilinowego.
  14. Wylewamy na biszkopt i wkłądamy do lodówki.
  15. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 wody.
  16. Galaretkę przygotowujemy w szklance wody.
  17. Dodajemy żelatynę, mieszamy.
  18. Przygotowujemy 1 l jogurtu truskawkowego, ja pomieszałam serki truskawkowe ze śmietaną 18 %.
  19. Dodajemy do galaretki i mieszamy.
  20. Wylewamy na zieloną masę.
  21. Wstawiamy do lodówki.
  22. Wlewamy trochę wody.
  23. Rozpuszczamy w niej żelatynę.
  24. Wlewamy 1/2 litra śmietany 30%.
  25. Dodajemy 2 Fixy do śmietany.
  26. Całość ubijamy.
  27. Dodajemy żelatyny i 4 łyżki cukru pudru.
  28. Wylewamy na ciasto.
  29. Ścieramy na tarce czekoladę.
Smacznego !

26 komentarzy:

  1. mniam!! Kiedy Ty znajdujesz czas na to całe gotowanie i czytanie:-)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakoś daję radę, ale nie mówię, że jest łatwo :)

      Usuń
  2. Ale ciacho!!!! Aż mi ślinka cieknie:)
    Tylko mój chory żołądek przypomina mi, że nie powinnam zabierać się za pieczenie :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie przepisy, gdzie wszystko jest krok po kroku!

    OdpowiedzUsuń
  4. Podoba mi się twoja fotorelacja. Dzięki niej mam ochotę sama spróbować swoich sił i upiec powyższe ciasto. Może i mnie się uda? Zawsze mam z tym jakiś problem, ale spróbuje.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciasta z pianką :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak to pięknie wygląda! Ale w życiu nie mam czasu na tyle roboty. Mogę do Ciebie wpaść? :D

    OdpowiedzUsuń
  7. No kochana, to ładnie mnie załatwiłaś:) Jak nie zjem dziś podobnego cista to chyba oszaleje! I odchudzanie szlag trafi...

    OdpowiedzUsuń
  8. mhmm takie coś by chyba małemu nie zaszkodziło :) chyba się skuszę i w weekend coś popiekę :))

    OdpowiedzUsuń
  9. Obłędnie wygląda, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń