Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

sobota, 22 grudnia 2012

Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler

I kolejna smaczna ryba, tym razem według przepisu Magdy Gessler z małymi modyfikacjami, które zaczęrpnęłam od Helki


Potrzebne składniki:
  • filet z tilapii,
  • cebula,
  • pomidory,
  • olej,
  • por, 
  • wino białe,
  • mąka,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • pietruszka,
  • seler, 
  • cukinia ( kabaczek)  


Sposób wykonania:
  1. Cebulę i por kroimy w kostkę.
  2. Wrzucamy na gorący olej, przesmażamy.
  3. Obieramy kabaczka, marchew, seler, pietruszkę.
  4. W międzyczasie obrane i pokrojone pomidory wrzucamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i lekko gotujemy.
  5. Do cebuli przesmażonej z porem dodajemy starte : marchew, kabaczka, seler i pietruszkę.
  6. Całość dusimy, dolewając wody.
  7. Do rozgotowanych pomidorów dolewamy troszkę białego wina.
  8. Warzywa solimy i pieprzymy.
  9. Skrapiamy sokiem z cytryny na końcu.
  10. Wlewamy wywar z pomidorów.
  11. Dusimy.
  12. Filet solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę.
  13. Jajko solimy i pieprzymy. Rozstrzepujemy. 
  14. Filet obtaczamy w mące.
  15. Następnie w jajku. 
  16. I w bułce tartej.
  17. Warzywa zostawiamy do wystygnięcia.
  18. Filet obsmażamy z dwóch stron.
  19.  Zimną rybę na przemian przekładamy zimnym sosem z warzywami. Powinno stać przynajmniej 1 dzień, aby nabrało smaku.

Smacznego !

Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia
Book And Cooking na Facebooku :

18 komentarzy:

  1. Nie znoszę ryby po grecku w żadnej postaci! Zdecydowanie wolę zwykłą rybkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ryba po grecku to moja ulubiona forma podania ryby!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie może i ja spróbuje zrobić ;) Może mi wyjdzie ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię rybę po grecku. A mój mąż w Święta mógłby jeść tylko ją :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj lubimy taki schabik, ale brakło juz czasu na taki przysmak:)
    pozdrawiam i wesołych Świat oraz szczęśliwego Nowego Roku Kruszynko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jutro robię rybkę, ja tam lubie bardzo a reszta nie bardzo

    OdpowiedzUsuń
  7. Takiego mi smaka zrobiłaś na tą rybę, że postanowiłam zrobić i farsz już się dusi w garnku. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. W składnikach nie ma nic o marchewce...to jak ją zetrzeć...i ile ��

    OdpowiedzUsuń
  9. Chcę zrobić rybę po grecku,ale muszę wcześniej.Ile moze bezpiecznie stać w lodowce?można ją zamrozić?

    OdpowiedzUsuń