11 grudnia 2012

Ryż z rodzynkami, jabłkami, cynamonem i tłuszczem.

Ryż z rodzynkami to jedno z moich ulubionych dań :)


Potrzebne składniki na 2 osoby :
  • szklanka ryżu,
  • margaryna,
  • masło,
  • jabłka,
  • rodzynki,
  • sól,
  • mleko,
  • cukier,
  • cynamon,
  • woda 

Sposób wykonania:
  1. Wlewamy szklankę mleka, szklankę wody i dodajemy łyżkę masła.
  2. Wsypujemy garść rodzynek.
  3. 2 jabłka kroimy w kostkę.
  4. Dodajemy.
  5. Mieszamy.
  6. Dodajemy ryż.
  7. Dajemy pod ciśnienie lub gotujemy do miękkości. 
  8. Polewamy tłuszczem.
  9. Posypujemy cynamonem.
Smacznego!


30 komentarzy:

  1. ryż z jabłkami, mmm, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ryż, często jem go z dżemem :0)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nie przepadam za ryżem na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA:) JAK JA DAWNO TAK NIE JADŁAM!

    OdpowiedzUsuń
  5. To ulubione danie mojego męża :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie lubię rodzynek, ale za całą resztę dałabym bardzo dużo:) Mniam

    OdpowiedzUsuń
  7. kiedys robiłam taki zapiekany! oj musze zrobić bo był przepyszy

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam ..... mniammmm:))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię takie dania, ja robię taką zapiekanka ryżową z jabłkami i cynamonem , dodaję tez do niej banany a ostatnio nawet dynię . Nie jest taka sypka, bardziej przypomina tort po ukrojeniu :) Ale taka też jest pyszna i na pewno szybsza w przyrządzeniu :)
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  10. pominęłabym tylko rodzynki:P

    OdpowiedzUsuń
  11. Wszystko fajnie tylko ten tłuszcz...Ja teraz szukam inspiracji do dań dietetycznych.

    OdpowiedzUsuń