19 grudnia 2012

Sałatka z jajkiem, kukurydzą, ananasem, porem, selerem, szynką konserwową, fasolą czerwoną.

Sałatka, którą odkryłam niedawno, bardzo dobra:)



Potrzebne składniki:
  • Por,
  • jajka,
  • seler  w nitkach,
  • kukurydza,
  • fasola czerwona,
  • ananas,
  • majonez,
  • szynka konserwowa,
  • sól,
  • pieprz 

Sposób wykonania:
  1. Jajka gotujemy.
  2. Kukurydzę odcedzamy i wykładamy na miskę.
  3. Dodajemy seler, czerwoną fasolę, szynkę konserwową.
  4. Dokładamy por i 3 łyżki majonezu.
  5. Solimy, pieprzymy.
  6.  Dodajemy pokrojone jajka i ananasa.
  7. Całość mieszamy.
Smacznego!

24 komentarze:

  1. Ulalala, wygląda przepysznie!!! Nigdy takiej nie robiłam, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj z szynką konserwową, pycha ;)

      Usuń
  2. pyyyszotka :D dawno jej nie robiłam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepraszam, że tutaj się ogłaszam, ale może to niektórych zaciekawi: Jeśli jesteś zainteresowana i chciałabyś by więcej osób doceniło Twoje dzieła, dodaj je tutaj: katalogsmakow.pl/glowna . Strona dopiero raczkuje, ale ma na celu wypromowanie artystycznych dusz kulinarnych ;) Jest to coś na styl kulinarnego (de)motywatora. Można dodawać komentarze, polubić lub zagłosować czy się dane danie ugotuje, czy nie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. prosta sałatka, idealna na imprezę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno nie robilam zadnej sałatki..

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam ananasa w sałatkach.. niebo w gębie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robię podobną, jest pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  8. sałatka wygląda obłędnie :)
    a możesz mi napisać ile dokładnie składników potrzeba, czy użyłaś tyle co na zdjęciu (puszka kukurydzy itd)? Dużo tego wyszło?
    Chętnie wypróbuję w weekend i jak będzie nam smakowała zrobię na Sylwestra :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko wzięłam, co jest na obrazku, tylko 1/2 słoika selera, bo nie miałam całego akurat. Taka dobra średnia miska wyszła i wszyscy się nią zajadali ;)

      Usuń
    2. Dzięki. Wiem, że to może głupie pytanie było, ale jak robię coś pierwszy rz lubię trzymać się przepisu, bo boję się, że nie wyjdzie.

      Usuń
    3. Kto pyta, nie błądzi ;)

      Usuń
  9. Świetna kompozycja. Musi smakować wybornie:) Wypróbuję na pewno.

    OdpowiedzUsuń
  10. Swietny przepis,czysta poezja,robię ją zawsze mojej kobiecie jak ma ciężkie dni albo jak jest na wkurzona.Pozdrawiam.Robert

    OdpowiedzUsuń