10 stycznia 2013

Kotlet a'la Kiliński z indyka.

Dziś kolejna odsłona mięsa na obiad:)



Potrzebne składniki:
  • mąka,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • pieczarki,
  • schab z indyka,
  • masło,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula 

Sposób wykonania:
  1. Na mięso nakładamy cebulę.
  2. Ma jednym końcu dodajemy starte pieczarki i kawałek masła.
  3. Zawijamy.
  4. Panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. 
  5. Smażymy na maśle.
Smacznego!

26 komentarzy:

  1. O tak, to jest coś co lubię, mniam:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam po odbiór nominacji http://okamilce.blogspot.com/2013/01/dzis-bedzie-o-wszystkim.html?m=1

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja córka uwielbia takie zraziki..

    OdpowiedzUsuń
  4. znakomite! dawno nie jadłam indyka :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny przepis :) kiedyś skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszności, zjadlabym taki obiad ;) na kolację ;p
    pozdrawiam,
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wszystko co w panierce;)
    Kruszynko, pudełek nie ma w hurtowni;(
    Pytam jak jestem w tym sklepie, bo mówią że powinny się zjawić.
    pzdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale narobiłaś mi smaku. Znowu!

    OdpowiedzUsuń
  9. takie kotleciki to ja uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Z idnyka kotleciki... mniam...

    OdpowiedzUsuń
  11. Proste, ale za to jakie smakowite :)

    OdpowiedzUsuń