2 stycznia 2013

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchwią, porem i selerem.

Tym razem przepis na przepyszną surówkę:)


Potrzebne składniki:
  • cukier,
  • olej,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • marchew,
  • seler,
  • kapusta pekińska,
  • por 

Sposób wykonania:
  1. Jabłko, marchew, seler, por, kapustę pekińską drobno kroimy.
  2. Dodajemy trochę cukru, oleju, sól, pieprz. 
  3. Całość mieszamy. 

Smacznego!

32 komentarze:

  1. Fajny przepis muszę jutro wypróbować! Kapusta leży w lodówce i czeka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. robię bardzo podobną, u mnie jedynie bez selera:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ bym zjadła takiej suróweczki po tym całym przeżarciu świąteczno- noworocznym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie klasyczne surówki:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie proste do wykonania przepisy. Chętnie wypróbuję jutro do drugiego dania:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prosto, szybko i smacznie..wszystkiego dobrego w Nowym Roku..

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna taka suróweczka do obiadku:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kolorowo i smacznie! lubię pekińską do wszelkiego rodzaju dań głównych ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. koniecznie muszę wypróbować ten przepis...bardzo apetycznie wygląda;)

    OdpowiedzUsuń
  10. No to juz mam sałatkę na weekend:). Z reszta nie jedna juz wypróbowałam hi hi:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale mi smaka narobiłaś tą surówką koniecznie muszę ją wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń