8 lutego 2013

Pierogi z mięsem ( nadziewane mięsem ) z papryką firmy Royal Brand.

Pierogi uwielbiam od zawsze, te z mięsem robiłam chyba pierwszy raz, ale i tak zniknęły w mgnieniu oka ;)


Potrzebne składniki:
  • Liść laurowy,
  • sól,
  • pieprz,
  • marchew,
  • seler,
  • pietruszka,
  • cebula,
  • ziele angielskie,
  • papryka Royal Brand ,
  • mąka,  
  • olej, 
  • filet z kurczaka,
  • łopatka,
  • pieczeń, 
  • ząbek czosnku,
  • masło 

Sposób wykonania:
  1.  Mięso gotujemy z warzywami. Zostawiamy do wystygnięcia. Mielimy.
  2.  Cebulę z czosnkiem obieramy.  Roztapiamy tłuszcz.  Przesmażamy. Solimy i pieprzymy.
  3.  Dodajemy do mięsa paprykę firmy Royal Brand. 
  4. Mięso zmielone z warzywami dodajemy do przesmażonej cebuli.
  5. Pod koniec smażenia dodajemy masło.
  6. Do zimnego farszu wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku.
  7. Wykonujemy ciasto na pierogi - klik.
  8.  Rozwałkowywujemy. Wycinamy kółka.
  9.  Nakładamy farsz. Sklejamy boki. 
  10. Gotujemy w gotującej osolonej wodzie, od wypłynięcia z 3-4 min.
  11. Polewamy tłuszczem.
  12. Zimne możemy też odsmażyć na maśle.
Smacznego!

Za możliwość przetestowania paryki dziękuję :

6 komentarzy:

  1. Ja też bardzo lubię podsmażane pierogi, nie ma dla mnie lepszych :)
    Natomiast warto dodać trochę wywaru do masy mięsnej wtedy farsz jest bardzo soczysty, a nie suchy, lub ewentualnie wody :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, dzięki za podpowiedź. Na pewno skorzystam ;)

      Usuń