Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

środa, 6 marca 2013

Kluski śląskie z boczkiem według Roberta Makłowicza.

O kluskach śląskich marzyłam już od dawna. Wreszcie udało mi się zrobić ;) Tym razem wersja według Roberta Makłowicza.


Potrzebne składniki:
  • 1 kg ziemniaków,
  • szklanka mąki ziemniaczanej,
  • żółtko,
  • cebula, 
  • masło, 
  • sól, 
  • boczek 

Sposób wykonania:
  1. Boczek przesmażamy na patelni.
  2. Dodajemy cebulę.
  3. Czekamy aż się zarumienią.
  4. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  5. Możemy zmielić w maszynce albo dokładnie rozdusić widelcem.
  6. Dodajemy szklankę mąki ziemniaczanej oraz szczyptę soli.
  7. Dodajemy żółtko.
  8. Zagniatamy ciasto.
  9. Formujemy z ciasta wałki, tworzymy kulki i w każdej robimy wglębienie kciukiem.
  10. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie.
  11. Od wypłynięcia kilka minut gotujemy.
  12. Polewamy tłuszczem z cebulką i boczkiem

Smacznego !

26 komentarzy:

  1. Ale mi smaku narobiłaś:) Rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. aż mi ślinka pociekła :) lubię kluski śląskie, ale niestety rzadko je robię L(

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepraszam bardzo! Ale to skandaliczne dodawać post z kluskami śląskimi o godzinie 20! Chyba będzie Pani musiała wpaść do mnie do domu i wytrzeć moje biurko bo je całe zaśliniłam patrząc na te wspaniałe i zapewne smakowite kluseczki :) Och, ależ musiało byś pysznie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już się przestraszyłam, że coś zrobiłam źle ;)

      Usuń
  4. Chylę czoła przed Autorami blogów, którzy w tak kolorowy i szczegółowy sposób dzielą się swoim talentem i wiedzą, dziękuję i na pewno wypróbuję!Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakże mi miło czytać te miłe słowa. Dziękuję i zapraszam ;)

      Usuń
  5. pyszne:) ja przeważnie podaję z sosikiem mięsnym:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie kluseczki moge jeść codziennie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy w życiu sama nie robiłam klusek śląskich, ale narobiłaś mi takiego apetytu, że chyba w weekend będzie pierwsze podejście :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie robiłam sama klusek śląskich. Ale narobiłaś mi takiego apetytu, że chyba w weekend będzie pierwsze podejście :-) Proszę trzymać kciuki żeby się udało ;-)

    OdpowiedzUsuń
  9. ojaaa takie domowe kluseczki.:) wpraszam się na obiadek ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie mam maszynki, ale chyba się skuszę i w niedzielę wypróbuję ten przepis. Narobiłaś mi apetytu na kluseczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podziel się zaś wrażeniami ;) Ziemniaki możesz też rozgnieść widelcem !

      Usuń