10 marca 2013

Sos myśliwski z pieczarkami, suszonymi grzybami, boczkiem i kiełbasą.

Kiedyś już robiłam zwyczajny sos myśliwski. Tym razem wersja na bogato ;)

Potrzebne składniki:
  • koncentrat pomidorowy,
  • cebula,
  • parówki, 
  • sól ziołowa,
  • pieprz kolorowy,
  • olej,
  • śmietana,
  • bazylia,
  • oregano,
  • pieczarki,
  • parówki,
  • boczek parzony,
  • mąka,
  • suszone grzyby,
  • ogórki kiszone 

Sposób wykonania:
  1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą.
  2. Przesmażamy na odrobinie oleju boczek.
  3. Dodajemy parówki, solimy, pieprzymy, doprawiamy do smaku.
  4. Dodajemy cebulę. Przesmażamy.
  5. Osobno przesmażamy pokrojone w talarki pieczarki. 
  6. Dodajemy do reszty.
  7. Dorzucamy suszone grzyby.
  8. Dajemy cały koncentrat pomidorowy.
  9. Zaciągamy zaklepką - mąkę mieszamy z wodą.
  10. Mieszamy, gotujemy.

Smacznego !

10 komentarzy: