18 marca 2013

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, koperkiem, porem i przyprawami firmy PRYMAT.

Znów pozamęczam Was surówką z kapusty pekińskiej, ale co ja mogę, że tak mi smakuje i często robię ;)

Potrzebne składniki:
  • Kapusta pekińska,
  • marchewki,
  • jabłko, 
  • musztarda,
  • por,
  • koperek, 
  • olej,
  • przyprawa do sałatek,
  • sól ziołowa,
  • pieprz kolorowy 

Sposób wykonania:
  1. Kapustę pekińską i por tniemy drobno.
  2. Marchewkę i jabłko trzemy na tarce.
  3. Dodajemy koperku. 
  4. Doprawiamy do smaku. 
  5. Dajemy łyżeczkę musztardy i trochę oleju. 
  6. Całość mieszamy.


Smacznego !


15 komentarzy:

  1. Ja też lubię takie surówki i często je robię..

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię do podjadania jak chwyci głodzik wieczorem...

    OdpowiedzUsuń
  3. często taka robię do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, aż mam ochote wyskoczyc do sklepu po pekinkę

    OdpowiedzUsuń
  5. ja taką robię, ale bez koperku, za to z majonezem :D jest pycha! :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. to jest przysmak dla mnie, tym bardziej że lubię koperek w potrawach, a nie próbowałam dołączyć go do pekinki :) mniam, mniam ...

    OdpowiedzUsuń