czwartek, 7 marca 2013

Torcik galaretkowo-piankowy z pomarańczami na herbatnikach.

Ostatnio coś mnie naszło na torciki ;) Tym razem wersja na herbatnikach z galaretkami, piankami z pomarańczami oraz bitą śmietaną.

Potrzebne składniki:
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 2 galaretki agrestowe,
  • 3 pomarańcza,
  • czekolada do posypki,
  • herbatniki,
  • 2 śmietan-fix, 
  • śmietana 30% duża 

Sposób wykonania:
  1. Dół tortownicy wykładamy folią aluminiową.
  2. Kładziemy herbatniki.
  3. W 3 szklankach wody przygotujemy 2 zielone galaretki. Zostawiamy do prawie całkowitego stężenia.
  4. Z 2 szklanek wody przygotowywujemy 2 galaretki cytrynowe.
  5. Zalewamy herbatniki. Zostawiamy do stężenia.
  6. Następnie wykładamy obrane pomarańcze.
  7. Następnie żółtą galaretkę prawie zgęstniętą mieszamy ze śmietaną 30 %. Zostawiamy do stężenia.
  8. Śmietanę 30% dużą rozrabiamy z 2 fixami, posypujemy czekoladą.
  9. Zostawiamy do całkowitego stężenia. 

Smacznego !

18 komentarzy:

  1. Mniam, mniam, wygląda super i smakuje pewnie też pysznie :-) ja robię podobny ale na czekoladowym cieście :-)
    Dziękuję za odwiedzinki u mnie i zapraszam znowu,
    pozdrawiam kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też pycha ;) Mi się ostatnio piec nie chce, to robię takie ;)

      Usuń
  2. Choć jestem na wiecznej diecie, to mogę u Ciebie zamieszkać? :):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne, jeśli będziesz sprzątała po mnie ;)

      Usuń
  3. Zjadłabym:)) Wygląda pysznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie lekkie torciki:) mmmmmmm

    OdpowiedzUsuń
  5. wpraszam się na kawałeczek ;)

    OdpowiedzUsuń