20 kwietnia 2013

Wątróbka z cebulą i przyprawami firmy PRYMAT.

Taka wątróbka z cebulką i dobrze doprawiona to chyba coś, na co skuszą się nawet Ci najbardziej wybredni.


Potrzebne składniki:
  • olej,
  • masło,
  • cebula,
  • wątróbka,
  • mąka,
  • sól, 
  • pieprz 


Sposób wykonania:
  1. Masło przetapiamy na patelni.
  2. Dodajemy olej. 
  3. Wątróbkę myjemy i kroimy.
  4. Obtaczamy w mące.
  5. Wrzucamy na gorący tłuszcz. 
  6. Dużą ilość cebuli kroimy.
  7. Dodajemy do wątróbki.
  8. Dusimy.
  9. Pieprzymy.
  10.  Na samym końcu solimy.
Smacznego !


8 komentarzy:

  1. Nie przepadam za mięsem, a już na pewno za wątróbką. Podobają mi się opakowania tych przypraw, będę musiała się w takie cudeńka zaopatrzyć. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wątróbkę z cebulką, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja tam lubię, ale małż jak widzi to ucieka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Spróbuj kiedys do wątróbki dodać jabłko. Brzmi dziwnie, ale smakuje super:)

    OdpowiedzUsuń