12 maja 2013

Tartaletki z bitą śmietaną, masą krówkową i skórką pomarańczową.

Nie ma nic lepszego, niż taka szybka przekąska ;)Masę krówkową zaczerpnęłam z przepisu.

Potrzebne składniki :
  • 8 tartaletek,
  • skórka pomarańczowa,
  • garść krówek,
  • 1 fix do śmietany,
  • łyżka masła ,
  • 1/3 szklanki mleka,
  • śmietana 12 %,
  • cukier waniliowy 

Sposób wykonania:
  1. Mleko roztapiamy z łyżką masła i garścią krówek.
  2. Czekamy, aż się roztopi, mieszając.
  3. Kubeczek duży śmietany ubijamy z fixem.
  4. Dodajemy cukier waniliowy. 
  5. Wkładamy śmietanę do rękawu i dekorujemy.
  6. Masę krówkową zostawiamy do ostygnięcia.
  7. Łyżeczką polewamy śmietanę.
  8. Dodajemy skórkę pomarańczową. 
Smacznego !

30 komentarzy:

  1. Ale bomba kaloryczna, ale mi to nie przeszkadza.
    Ponakłuwałaś je widelcem?
    Bo widzę,że wybrzuszyły się.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ach niedoczytałam, chyba gotowe miałaś tak?

    OdpowiedzUsuń
  3. Kusisz, kusisz. Wyglądają wyśmienicie !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Siostra mi pomagała dekorować ;D

      Usuń
  4. No szkoda,ze spody kupne, ale masa krówkowa - mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystko co dobre jest dobre i powoduje tycie:D
    Ale co tam, odrobina słodyczy raz na jakiś czas każdemu się należy!
    A te babeczki wyglądają przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają fajowo, i w miarę szybkie w zrobieniu

    OdpowiedzUsuń
  7. Mnie najbardziej rozbraja nazwa filarów babeczek- korpusy ;) Ewidentnie kojarzy mi się to z pozbawionymi głowy ciałami :)

    A tak wracając do tematu- uwielbiam takie rozwiązania. Człowiek się nie narobi, a jaki efekt :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem trzeba iść na łatwiznę ;)

      Usuń
  8. o rany jak pieknie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Aż mi zaburczało w brzuchu!

    OdpowiedzUsuń
  10. Tez często kupuje gotowe babeczki. Wystarczy dobry krem, krówka i są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Do tego czegoś masz foremki sylikonowe czy takie zwykle metalowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tego mam gotowe spody ;) Ale kupię metalowe.

      Usuń
  12. Och, wyglądają pysznie i na pewno tak smakują. ^.^ Może sama takie zrobię jak kupię krówki. ;)

    OdpowiedzUsuń