Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Kiszone pomidory.

Pora na kiszone pomidory ;)

Kiszone pomidory koktajlowe.
Potrzebne składniki:
  • 1 kg pomidorów koktajlowych czerwonych
  • 1 kg pomidorów koktajlowych żóltych
  • koper
  • sól kamienna
  • czosnek
  • chrzan

Sposób wykonania:
  1. Słoiki wyparzamy, na dnie układamy koper, chrzan, ząbek czosnku. Układamy naprzemiennie nakłute żółte i czerwone pomidorki. 
  2. Przegotowujemy 2 l wody, dodajemy 2 łyżki soli kamiennej. Czekamy aż woda przestygnie i zalewamy pomidorki równo z brzegiem. Zakręcamy, zostawiamy w ciepłym na kilka dni.
  3. Przechowujemy w chłodnym pomieszczeniu.

Smacznego !

23 komentarze:

  1. nigdy nie jadłam kiszonych pomidorów, ba nawet takowych nie widziałam.... a jak smakują?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam dokładnie tak samo :) Jestem totalnie zaintrygowana :)

      Usuń
    2. Dziewczyny, jutro dam znać, bo szczerze powiedziawszy nie jadłam jeszcze, bo się kiszą ;)

      Usuń
    3. Otóż, drogie Panie, smakują takie pomidorki, jak ogórki kiszone i to dosłownie ;)

      Usuń
    4. Ooo a ogórki kiszone lubie bardzo:)

      Usuń
  2. Pomidorki juz oberwałam, ale kisić jutro, bo juz dośc późna pora. Bardzo jestem ciekawa smaku.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm takich pomidorków ta ja nawet nigdy nie jadłam. Nie mówiac o robieniu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Już z samego rana wykorzystałam ten przepis, a nawet zrobiłam o tym posta na moim nowym blogu, który nazywa się "Na Ganku" link: http://naganku1.blogspot.com/
    Teraz tylko czekam na efekt końcowy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajnie, ciekawa jestem, jak zasmakują ;) Proszę zaś podesłać zdjęcie do galerii na fanpage ;)

      Usuń
  5. również mnie zaintrygowałaś tym przepisem, nigdy nie kisiłam pomidorów:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłam już kiszoną paprykę, ale pomidorków jeszcze nie. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate. Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń
  7. noooo, teraz to mnie zaciekawiłaś na maxa:) nie jadłam, nawet nie słyszałam o takich. Zrobię na spróbowanie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ile je kisiłaś? zrobiłam dzisiaj i nie wiem kiedy otworzyć a w środę mam babski wieczór i może akurat będą dobre:)

    OdpowiedzUsuń