środa, 14 sierpnia 2013

Spaghetti Carbonara.

Uwielbiam Carbonarę, nigdy nie robiłam domowej, choć marzyłam o niej od dawna. Przepis zaczerpnęłam od bebak.

Potrzebne składniki:
  • 400 g makaronu spaghetii
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 100 g wędzonego boczku
  • 3 żółtka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula

Sposób wykonania:
  1. Boczek starty na dużych oczkach smażymy na chrupko na suchej patelni.
  2. Zdejmujemy, wkładamy do miseczki, a na tłuszczu smażymy cebulę z czosnkiem.Łączymy i wkłamy do większego garnka.
  3. W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie według zaleceń na półtwardo.
  4. Śmietanę łączymy z 3 zółtkami, delikatnie mieszamy z boczkiemaby nie powstała nam jajecznica. Dodajemy gorący makaron ( nie przelany zimną wodą! ). Szybko mieszamy.

Smacznego !

14 komentarzy: