27 sierpnia 2013

Szybka surówka z kapusty, pomidora i ogórka.

Często zdarza się, że nie mamy czasu na coś do obiadu. Wtedy świetnie sprawdzi się taka suróweczka, doskonała ;)

Surówka z kapusty

Potrzebne składniki:
  • 15 czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 15 żółtych pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz do smaku
  • główka kapusty
  • pietruszka
  • por
  • świeży ogórek

Sposób wykonania:
  1. Kapustę szatkujemy, solimy. Odstawiamy na 15 min., żeby zmurszała. Dodajemy pokrojone drobno pietruszkę i por.
  2. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty. Pomidorki kroimy na ćwiartki, dorzucamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
  3. Całość mieszamy.

Smacznego !

16 komentarzy:

  1. Wygląda przepysznie :)
    Muszę spróbować, ale zamiast koktajlowych dam zwykłe, ale za to swojskie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też koktajlowe mam swojskie, z działeczki :)

      Usuń
  2. Pyszna taka surówka do obiadu, czy też jako przekąska;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda świetnie, bardzo kolorowa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie lekkie sałatki - ja często podaję je z winegretem, jogurtem naturalnym, ewentualnie oliwą:)

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę spróbować, bo uwielbiam surówki ;P

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo pysznie.Kapustę można szybciutko poszatkować z heblem Borner.

    OdpowiedzUsuń