Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

niedziela, 18 sierpnia 2013

Tort urodzinowy malinowo-poziomkowo-pomarańczowy.

Dziś przepis na tort urodzinowy, który prezentowałam Wam tutaj. Pomysł zaczęrpnęłam z Tiny, nr 15/2013 z przepisu na jogurtową piankę malinowo-brzoskwiniową.

Potrzebne składniki:
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki mąki
  • 4 łyżki kartoflanki
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 30 dkg malin
  • 15 dkg poziomek
  • sok pomarańczowy - 1/3-1/2 szklanki ( ja użyłam Sunquick pomarańcza )
  • 500 g kremówki
  • 2 jogurty naturalne po 150 g
  • 1/2 szklanki cukru
  • opakowanie żelatyny
  • sok z cytryny ( ja użyłam Limmi cytrynkę )
Sposób wykonania:
  1. Przygotowujemy biszkopt. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem i 1 cukrem waniliowym.
  2. Dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe.
  3. Wyleamy do tortownicy wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
  4. Pieczemy ok. 25 min. w 175 st.
  5. Zostawiamy do wystygnięcia.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i rozpuszczamy podgrzewając.
  7. Jogurty ucieramy z sokiem z cytryny, 1/2 szklanką cukru i cukrem waniliowym.
  8. Ubijamy śmietanę kremówkę, dodajemy masę jogurtową.
  9. Masę dzielimy na 3 części.
  10. Do jednej dodajemy 1/2-1/3 szklanki soku pomarańczowego, do 2 szklankę malin, a do 3 szklankę poziomek. Wszystkie masy miksujemy. Dodajemy po 1/3 części żelatyny.
  11. Wstawiamy do 10 minut do lodówki, żeby zaczęła gęstnąć masa pomarańczowa.
  12. Wylewamy na jasny biszkopt. Po ok. 40 minutach powinniśmy już móc wylewać masę malinową, a potem poziomkową.
  13. W jeszcze luźnej ostatniej masie dekorujemy tort.
  14. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego !

16 komentarzy:

  1. Wygląda cudownie! zdecydowanie kolejna pozycja do wypróbowania! uwielbiam maliny i brzoskwinie! zapraszam do siebie i pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny blog :) zapraszam do obserwowania i komentowania http://alex-faashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj zjadłabym :)
    Wygląda bardzo apetyczne !!

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi byc pyszny taki owocowy torcik:)

    OdpowiedzUsuń
  5. torcik wygląda bajkowo musi pysznie smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  6. takie ciacha na zimno uwielbiam, choć ostatnio jakoś mam fazę na tarty:P

    OdpowiedzUsuń