2 października 2013

Kokosowe muffiny z kandyzowanym jabłkiem.

Muffiny są chyba moimi ulubionymi szybkimi przekąskami. Tym razem wersja kokosowa z dodatkiem kandyzowanego jabłka.


Potrzebne składniki:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier puder
  • 100 g kandyzowanych jabłuszek ( ja użyłam firmy Gold Pack )
  • 4 łyżki wiórków kokosowych ( ja użyłam firmy Kresto )

Sposób wykonania:

  1. 1,5 szklanki mąki pszennej łączymy z 3/4 szklanki cukru, 2 jajkami, 1/2 szklanki oleju, 1 szklanką mleka, 1 łyżeczką proszku do pieczenia, 1 łyżeczką sody oczyszczonej, 1 cukrem waniliowym, 4 łyżkami wiórków kokosowych. Dodajemy 100 g kandyzowanych jabłuszek. Mieszamy.
  2. Układamy papilotki na blasze. Wylewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.
  3. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz