17 października 2013

Placuszki dyniowe.

Moja fascynacja dynią nie ustaje. Tym razem postanowiłam wykonać placuszki, polecam podawać je ze słodką śmietaną lub cukrem:)


Potrzebne składniki:
  • szklanka startej dyni
  • jajko
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 2 czubate łyżki mąki


Sposób wykonania:
  1. Dynię obieramy, trzemy na grubych oczkach. Wrzucamy do miski, dodajemy jajko, szczyptę soli i 2 czubate łyżki mąki. Zagniatamy rękoma. 
  2. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy placuszki z obu stron. Z tej porcji wychodzi 5-6. Możemy podawać z cukrem lub ze słodką śmietaną.
Smacznego!

Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz