30 października 2013

Schab z morelą.

Po pysznym schabie ze śliwką przyszedł czas na równie smaczny schab z morelą. Można także morelę i śliwki połączyć w jednym plastrze, nadziewając je obok siebie.

Schab z morelą.
Potrzebne składniki:

Sposób wykonania:
  1. Ze schabu nie ściągamy błon. Robimy nożem otwór w środku. Natykamy morelami suszonymi, jeżeli schab jest długi pomagamy sobie czymś drewnianym. 
  2. Następnie nacieramy schab olejem, papryką słodką i ostrą, solą, pieprzem, majerankiem. Obkładamy cebulą, zielem angielskim i liściem laurowym.
  3. Wkładamy do jednorazówki i zostawiamy na kilka godzin w lodówce, aby smaki się przeszły. Następnie obieramy schab z cebuli. Obsmażamy na ogniu.
  4. Dodajemy kilka moreli i cebulę. Podlewamy wodą, aby zakrywała schab do połowy i dusimy do miękkości.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz