Zostań konsultantką Avon

Zostań konsultantką Avon

 Klub Avon

pozwala na kupowanie produktów kosmetycznych firmy Avon w niższych cenach. Zostań konsultantką już dziś. Dla nowych osób Avon przygotował pakiet powitalny oraz zniżki od 15 % do 45 % na wszystkie kupowane przez Ciebie produkty. Jeżeli jesteś wierną miłośniczką ich produktów, możesz cieszyć się nimi za niższą cenę, a dodatkowo dzięki bezpłatnym katalogom rozdawanym znajomym polecać je także innym osobom. Nie ma konieczności kupowania czegoś co miesiąc lub za określoną kwotę.

środa, 11 listopada 2020

Oczy carycy

Zainspirowałam się przepisem Anuli, ale trochę go zmodyfikowałam:)

Potrzebne składniki:
  • 8 jajek
  • szczypta soli
  • 1,5 szklanki + 10 łyżek cukru
  • szklanka mąki ziemniaczanej
  • łyżka octu
  • 2/3 szklanki oleju
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 2 budynie waniliowe
  • masło roślinne 82 % (250g)
  • orzechy
  • 3,5 szklanki mleka
  • 12 krówek
  • 20 dag biszkoptów
  • 2 galaretki malinowe
  • nalewka malinowa

Sposób wykonania:
  1. Ubijamy 6 białek ze szczyptą soli na bardzo gęstą pianę. Dodajemy 1,5 szklanki cukru, bardzo powoli, cały czas ubijając. Dodajemy powoli szklankę mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę octu i 1/3 szklanki oleju. Wszystko dobrze miksujemy i odstawiamy.
  2. Następnie do 6 żółtek, 2 jajek wsypujemy 6 czubatych łyżek cukru i ubijamy na konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy, cały czas ubijając, powoli 4 czubate łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 czubatą łyżkę proszku do pieczenia i 1/3 szklanki oleju.
  3. Blachę smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę ciemnego ciasta, rozsmarowujemy na blasze. Na to wykładamy połowę ciasta białego. Następnie resztę ciasta czarnego, a potem białego.
  4. Bierzemy widelec i staramy się je delikatnie przemieszać przez całą blachę, aż do jej dna. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 min. w 180 st. Odstawiamy do wystygnięcia.
  5. Gotujemy 2 galaretki malinowe w 3 szklankach wody. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż prawie się zgęstną.
  6. Z 3,5 szklanki mleka gotujemy z 6 łyżkami cukru 2 budynie waniliowe. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy 20 dag masła roślinnego i miksujemy do czasu wyrobienia masy. Odstawiamy.
  7. Biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Pierwszy blat zostawiamy na blasze, smarujemy połową masy budyniowej. Następnie każdy biszkopt maczamy w nalewce i układamy jeden obok drugiego na masie. Zalewamy tężejącą się galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zgęstnięcia się galaretki.
  8. Wystawiamy z lodówki. Wykładamy na ciasto resztę masy budyniowej i nakrywamy drugim blatem.
  9. Gotujemy polewę krówkową. 12 krówek kruszymy, wkładamy do garnka, wlewamy 1/3 szklanki wody, 50 g masła roślinnego, łyżkę kakao. Całość mieszamy, starając się, aby się wszystko rozpuściło. Chłodzimy w zimnej wodzie, mieszając. Już prawie zimną polewą smarujemy ciasto.
  10. Na polewę wykładamy drobno pokrojone orzechy włoskie. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego !

2 komentarze: