12 sierpnia 2014

Ciasto jogurtowe z jabłkami.

Przygotowując to ciasto nawet nie domyślałam się, że będzie aż tak pyszne. Jest rewelacyjne!


Potrzebne składniki:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 1 cały mały proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • wiórki kokosowe
  • jabłka
Kruszonka:
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kostki tłuszczu
  • 1 łyżka kartoflanki
  • cukier waniliowy

Sposób wykonania:
  1. 4 jajka ze szklanką cukru roztrzepujemy mikserem na prawie gładką pianę. Dodajemy duży jogurt naturalny, 3 szklanki mąki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.
  2. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki, obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  3. Przygotowujemy kruszonkę.
  4. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wykładamy jabłka, posypujemy kruszonką.
  5. Pieczemy ok. 30 min. w 180 st.
Smacznego !

Przeczytaj recenzję ,,Admiralette" jednego ze sławniejszych polskich blogerów, Andrzeja Tucholskiego.

5 komentarzy:

  1. Och,ciasto wygląda świetnie, aż chciałoby się spróbować!

    http://dzikie-anioly.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń