25 marca 2013

Wielkanocne kurki z ciasta francuskiego z pomarańczą.

Uwielbiam ciasto francuskie. Dziś kurki z ciasta francuskiego z pomarańczą, tylko dlaczego tak szybko uciekły? ;(

Potrzebne składniki:
  • Ciasto francuskie,
  • tłuszcz,
  • pomarańcza,
  • cukier puder 

Sposób wykonania:
  1. Odrysowywujemy kurki i wykrawamy. 
  2. Nakładamy kawałki pomarańczy.
  3. Nakładamy wierzchnią warstwę ciasta francuskiego, rysujemy oko ;)
  4.  Pieczemy ok. 15 min. w 180 st.
  5. Można posypać cukrem pudrem

Smacznego !


22 komentarze:

  1. fajnie wyglądają:) uwielbiam to ciasto francuskie z biedronki, właśnie je kupiłam do moich parówek w cieście:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam ciasto francuskie, ale z nadzienia pomarańczowego raczej bym zrezygnowała - nie lubię cytrusów :) poza tym pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  3. super ,tylko że ja nadzieje je czekoladą

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje dzieci będą zachwycone dzięki

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale super! Na pewno są pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam mniam... jeszcze nie jadłam ciasta francuskiego z pomarańczką :D
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam ciasto francuskie, zwłaszcza do kawy ;)

    OdpowiedzUsuń