17 sierpnia 2013

Gulasz wieprzowy z pieczarkami.

Tym razem wariacja na temat gulaszu z pieczarkami ;)



Potrzebne składniki:
  • 60 dag szynki wieprzowej
  • 20 dag pieczarek
  • czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy, bazylia do smaku
  • olej do smażenia
  • 2,3 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 4,5 łyżek śmietany 12 %
  • masło do smażenia pieczarek


Sposób wykonania:

  1. Mięso kroimy, doprawiamy przyprawami.
  2. Smażymy na oleju. Pod koniec dodajemy łyżkę mąki, przesmażamy i podlewamy wodą.
  3. Następnie przesmażamy pokrojoną cebulę na złoty kolor.
  4. To samo robimy z pokrojonymi pieczarkami, przesmażamy na maśle.
  5. Dusimy mięso w garnku.
  6. Gdy już jest miękkie dodajemy resztę składników.
  7. Dodajemy 4,5 łyżek śmietany i mieszamy.

Smacznego !

14 komentarzy: