27 sierpnia 2013

Zupa brzoskwiniowa.

Zupa wyszła bardzo dobra i ten zapach brzoskwiń roznoszący się po mieszkaniu ;) Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno !


Potrzebne składniki:
  • 8 brzoskwiń
  • 1/2 kisielu brzoskwiniowego
  • 4,5 łyżek cukru
  • sok z cytryny
  • 8 szklanek wody

Sposób wykonania:
  1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy 4,5 łyżek cukru i pokrojone w plasterki brzoskwinie. Skrapiamy sokiem z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia.
  2. Nalewamy do szklanki trochę wody i rozrabiamy 1/2 opakowania kisielu brzoskwiniowego. Dodajemy do zupy i szybko mieszamy. Zagotowujemy.

Smacznego !

16 komentarzy:

  1. już sobie wyobrażam jak domownicy przełykali ślinkę podczas gotowania zupy brzoskwiniowej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak, siostra się pierwsza na nią rzuciła ;)

      Usuń
  2. Z chęcią zjadłabym sobie jakąś sałatkę z brzoskwiniami ; P

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł:) Pewnie ciekawie smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  4. No takie cuda to ja jeszcze nie jadłam:) Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zupy owocowe zwykle mi nie smakowały. Jestem jednak pewna, ze te z dodatkiem kisielu są wspaniałe. Moze nawet się skusze. Zwłaszcza, ze niedługo pojawią się u mnie w ogrodzie brzoskwinie

    OdpowiedzUsuń
  6. pierwszy raz widzę taką zupę ;)
    Pamiętam, że jako dziecko moja babcia w czasie letnim bardzo często robiła zupę wiśniową była pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o rany jaką mam na nią ochotę:D

    OdpowiedzUsuń