24 października 2013

Migdałowe muffiny z rodzynkami.

Takie muffiny także zabrałam ze sobą do Torunia, a sama zjadłam kilka w domu ;)

Migdałowe muffiny z rodzynkami.

Potrzebne składniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju ( ja użyłam olej rzepakowy firmy Kresto )
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 cukier waniliowy
  • 3,4 łyżki tartych migdałów ( ja użyłam tych firmy Back Mit )
  • 200 g rodzynek ( ja użyłam firmy Kresto )
  • cukier puder

Sposób wykonania:
  1. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru. Dolewamy 1/2 szklanki oleju i 1 szklankę mleka. Dosypujemy łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę sody oraz cukier waniliowy. Dodajemy 3,4 łyżki tartych migdałów. Całość mieszamy trzepaczką.
  2. Na blasze układamy papilotki. Zalewamy ciastem do 2/3 wysokości.
  3. Pieczemy ok. 15 min. w 200 st. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !


30 komentarzy:

  1. bardzo fajne muffinki :) z migdałami muszą smakować ekstra!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jestem królową zakalca, ale od czego są cukiernie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No weź, przypominasz mi moją siostrę, która do kuchni (podobno) nie dochodzi, a wszystko gotuje ze mną :D

      Usuń
  3. Akurat z rodzynkami nie lubię, ale z pewnością smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. musiało pachnieć w całym mieszkaniu:) pychota!

    OdpowiedzUsuń
  5. Muffinki są niezastąpione! Pychota! :))

    OdpowiedzUsuń
  6. na jesień obowiązkowy wypiek:) a w dodatku szybko się je robi:)

    OdpowiedzUsuń