czwartek, 2 sierpnia 2012

Mus jabłkowy.

Mus jabłkowy doskonale nadaje się do użycia w ciastach, jako produkt do chleba i wiele innych. Teraz jest sezon na jabłka antonówki, nie wiadomo, co z nimi robić, a można zrobić mus, który jest bardzo prosty w wykonaniu ! Polecam :)

Potrzebne składniki:
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 kg jabłek
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
  1. Miękkie jabłka antonówki obieramy i kroimy na małe kawałki.
  2. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na małym gazie aż do rozgotowania.
  3. Możemy skropić sokiem z cytryny, cały czas mieszamy.
  4. Wlewamy do słoików.
  5. Zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Robiłam 2 tygodnie temu, ale przesadziłam z cukrem:/

    OdpowiedzUsuń
  2. No właśnie, to mnie zastanowiło - tak bez cukru zupełnie???

    OdpowiedzUsuń