4 września 2012

Chleb opiekany w cieście naleśnikowym.

Chleb opiekany  w cieście naleśnikowym , posypany cukrem przypomina mi smaki dzieciństwa ;) Jest to proste, a jakże smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.



Potrzebne składniki:
  • Pół szklank mleka,
  • 2 jaja,
  • 3 łyżki cukru,
  • szklanka mąki,
  • masło/ olej do smażenia,
  • chleb 

Sposób przygotowania:
  1. Wlewamy pół szklanki mleka.
  2. Wbijamy 2 jajka.
  3. Dodajemy szczyptę soli.
  4. Wsypujemy 3 łyżki cukru.
  5. Dodajemy szklankę mąki.
  6. Całość miksujemy.
  7.  Wlewamy olej, masło na patelnię i czekamy, aż się nagrzeje. 
  8. Chleb wrzucamy w ciasto.
  9. Obtaczamy go z obu stron.
  10. Wkładamy na patelnię.
  11. Opiekamy z obu stron.
  12.  Posypujemy cukrem i gotowe.
Smacznego !

8 komentarzy:

  1. Akurat mam ciasto naleśnikowe z wczorajszej kolacji... Już wiem, co zjem na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. czegoś takiego nigdy nie jadłam, ale to musi smakować!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A do tego można wykorzystać czerstwy chlebek i tez jest pysznie

    OdpowiedzUsuń
  4. ja robię zazwyczaj bez mąki i lubimy z dżemem:) teraz spróbujemy Twojej wersji:)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń