20 listopada 2012

Roladki drobiowe z ogórkiem, boczkiem parzonym, cebulą i żółtym serem.

Dziś na obiad roladki drobiowe z ogórkiem, serem, boczkiem parzonym i cebulą. 


Potrzebne składniki:
  •  filet z kurczaka,
  • ogórek kiszony,
  • żółty ser,
  • olej,
  • boczek parzony,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do grilla

Sposób wykonania:

  1. Mięśo rozbijamy, solimy, pieprzymy.
  2. Nakładamy boczek i cebulę.
  3. Dodajemy ogórek.
  4. Nakładamy po kawałku żółtego sera.
  5. Posypujemy przyprawą do grilla.
  6. Zawijamy, przeekłuwamy wykałaczką.
  7. Wrzucamy na gorący olej.
  8. Opiekamy z dwóch stron.
  9. Dolewamy wody.
  10. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Smacznego !

41 komentarzy:

  1. Roladki drobiowe, któż ich nie lubi?! Ja uwielbiam, na pewno skorzystam z Twojego pomysłu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pychota, robiłam,ale ja jeszcze je panieruję standardowo mąka,jajo,bułka tarta. Zamiast boczku można dać paseczek słoninki. Pozdrówka

      Usuń
  2. Cuda robisz:) To musi być pyszotowe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak bym chciała, żeby mi się chciało regularnie gotować... ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja bardzo lubię roladki
    A tak przy okazji zapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - trwa do końca listopada na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Też fajne roladki, tylko czemu tak malutko sera :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ser teraz taki drogi, to trzeba oszczędzać ;D

      Usuń
  6. Ja robiłam takie wieprzowe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności...a ja taka głodna...

    OdpowiedzUsuń
  8. Dobrze, że jestem po obiedzie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Kobieto, jakie cuda wyprawiasz w tej kuchni! Aż mnie skręca z głodu na widok takich pyszności:))

    OdpowiedzUsuń
  10. Dawno nie robiłam takich zrazików [ u nas mówimy na to zrazy,..]

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak czytam takie posty to się od razu robię głodna a tu już po 21 i jeść się nie powinno ;(

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam:) Chociaż wyeliminowałabym magi, ale reszta jak dla mnie pasuje idealnie (od dzieciństwa nie znoszę magi, nie wiem czemu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tez pewnie z magi bym zrezygnowała, bo jakos na codzien oprócz rosołu nie uzywam, ale juz wiem co bedę jadła w sobotę:)

      Usuń
    2. Świetnie, ja też zazwyczaj magi nie dodaję.

      Usuń
  13. Pyszności, lubię takie roladki, w zależności co włożymy do środka, będą smakować różnie.

    OdpowiedzUsuń
  14. eee fajne i bardzo efektowne :) i co najważniejsze zapewne smaczne

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo pysznie, do tego chyba dość szybko;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pychota, roladki z boczkiem to zdecydowanie danie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Powinnaś mieć taka opcję DRUKUJ ;-) by od razu czytelnik mógł wydrukowac przepis i lecieć do kuchni ;-)

    OdpowiedzUsuń