8 listopada 2012

Rydz smażony.

Czas na rydza smażonego , wyszedł pyszny :)


Potrzebne składniki:
  •  masło,
  • olej,
  • rydz,
  • sól,
  • pieprz 


Sposób wykonania:
  1. Grzyby myjemy.
  2. Odcinamy korzenie.
  3. Masło wrzucamy na patelnię.
  4. Roztapiamy, można dodać trochę oleju.
  5. Solimy, pieprzymy.Smażymy kapeluszem na dół.
  6. Obracamy na drugą stronę. Dusimy na bardzo małym ogniu ok.15 minut.
Smacznego !

18 komentarzy:

  1. Lubię grzyby, ale po zjedzeniu zawsze mam głupie uczucie, że może jednak były trujące :) Takie zboczenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę dziwne to zboczenie ;p

      Usuń
    2. Najlepiej tak nie myśleć. Bo nasz mózg jest niesamowity. Ciekawi mnie efekt placebo. Oglądałam na Planet bardzo ciekawy materiał jak nasze myślenie wpływa na zachowanie organizmu.

      Usuń
    3. To prawda, najgorzej to się zeschizować i wmawiać nie wiadomo co :(

      Usuń
  2. wyglądaja apetycznie.Świetna alternatywa dla moich pieczarek, któe już mi się troche znudziły:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie - chętnie bym skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A rydz wspaniały grzyb, tylko ciężko go dostać. No chyba, ze słoik.

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię zbierać grzyby, ale nie znoszę ich jeść... Fe...

    OdpowiedzUsuń
  6. Testowałaś może Pomysł na zapiekaną zupę cebulową Winiary?

    OdpowiedzUsuń
  7. rydzów nie zbieram bo nie wiem które to

    OdpowiedzUsuń
  8. Rudy rudy rudy rudy rydz! :D
    Ja za grzybami jakoś nie przepadam.

    OdpowiedzUsuń