27 grudnia 2012

Kluski z makiem.

Chyba nie ma nic prostszego, niż ugotować makaron i dodać do niego maku ;D



Potrzebne składniki:
  • Makaron,
  • mak z wiśniami, rodzynkami 

Sposób wykonania:
  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Przecedzamy, polewamy zimną wodą.
  3. Mieszamy z masą makową.
Smacznego !

18 komentarzy:

  1. I syte. A od dziś wyprzedaże, wiec warto dobrze zjeść przed polowaniem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mieczysław

    czy te komentarze są istotne, a przepis do bani, żarcie z puszki....spruboj Sama zrobić mak z bakaliami a zobaczysz czy proste ale z pewnością smaczniejsze. Skupiłaś sie na fotkach makaronu a nie na najważniejszym składniku czyli maku I DODATKAMI, PRZYPRAWAMI itp. od którego zależy czy polubimy " makaron z makiem "

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szanowny Panie Mieczysławie, jak rozumiem. Faktycznie, źle się wyraziłam w notce. Mak sama przekręcałam przez maszynkę, dodała bakalie i inne walory smakowe, więc nie uważam, żeby to było danie z puszki.

      Usuń