21 grudnia 2012

Roladki drobiowe zawijane w boczek parzony.

Roladki zawijane w boczek parzony są równie pyszne, jak te ze śliwkami suszonymi ;)

Potrzebne składniki:
  • Filet z kurczaka,
  • boczek parzony,
  • marynata do kurczaka,
  • sól,
  • pieprz, 
  • olej,
  • zioła prowansalskie 

Sposób wykonania:
  1. Filet z kurczaka tniemy.
  2. Solimy ,pieprzymy.
  3. Posypujemy ziołami prowansalskimi.
  4. Wsypujemy marynatę do miseczki.
  5. Dodajemy olej. Mieszamy.  Zostawiamy ok. godziny w lodówce.
  6. Boczki układamy, kładziemy z jednej strony kawałek filetu.
  7. Rolujemy.
  8. Smażymy na oleju.
  9. Dolewamy wody.
  10. Dusimy na małym ogniu.

Smacznego !

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam boczek zwłaszcza wędzony ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. boczek parzony to moja ulubiona wedlina. najbardziej smakuje mi ten od wujka - swojski, a jak nie dostanę, to sklepowy henryk kania :)

    OdpowiedzUsuń