12 grudnia 2012

Ryba smażona.

Przedstawiam Wam rybę smażoną, pycha. Ja użyłam okonia.

Ryba smażona.


Potrzebne składniki:
  • ryby,
  • sól,
  • pieprz,
  • cebula,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę kroimy.
  2. Ryby solimy, pierzymy, przekładamy cebulą. Zostawiamy na noc.
  3. Obtaczamy w mące, smażymy.
Smacznego!


20 komentarzy:

  1. Już czuję zapach smażonej rybki... hmmm... pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  2. średnio przepadam za rybami, ale staram się co jakiś czas je wprowadzać do swojego menu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. I o to chodzi, żeby było jak najprościej, taka sałatka w minutkę ;) //a u Ciebie widzę zdrowo-rybka.. ja dawno ryby nie robiłam, jakoś pierś z kurczaka u mnie króluje najczęściej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie w sumie też, już mi się przejadła ;/

      Usuń
  4. Jak wchodzę do Ciebie na bloga to moja pierwsza myśli " Zobaczmy co mamy tu dzisiaj dobrego" ;)
    Uwielbiam rybki smażone po prostu niebo w gębie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak bardzo nienawidzę smażyć ryby jak bardzo kocham ją jeść:)

    OdpowiedzUsuń