17 stycznia 2013

Pierś z kurczaka w panierce Chrupiący kurczak firmy KAMIS.

Jakiś czas temu natknęłam się na chrupiącego kurczaka firmy Kamis i postanowiłam kupić. Tak, wiem, że to niezdrowe i sama sól, ale mi bardzo smakowało ;)




Potrzebne składniki:
  • Pierś z kurczaka,
  • chrupiący kurczak - wersja klasyczna,
  • olej,
  • woda,
  • masło 

Sposób wykonania:
  1. Pierś z kurczaka tniemy i delikatnie rozbijamy.
  2. Maczamy w wodzie, a następnie w panierce.
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  4. Dodajemy łyżkę masła pod koniec.
Smacznego !

19 komentarzy:

  1. używam tej panierki bardzo często! jest pyszna, uwielbiam!! :)))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. moja mama tak samo- cudnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No ja miałam okazję też jej używać i powiem że nawet smaczna jest, a kotleciki na ostatnim zdjęciu aż ociekają z tłuszczyku.
    pozdrówka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. znam tą panierkę i faktycznie jest pyszna, choć staram się jej używać bardzo rzadko. Ja kurczaka w niej nie smażę, ale piekę i do tego surówka i mam szybki obiad, gdy nie mam czasu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepis wydaje się banalny, ale kiedy pierwszy raz z niego skorzystałam byłam pozytywnie zaskoczona :) Ze swojej strony chciałabym jeszcze tylko dodać, że filet z piersi kurczaka powinien pochodzić z znanych i sprawdzonych ferm, np.:
    www.zagrodowy.pl/kurczak-zagrodowy-z-podlasia/produkty/kurczak-zagrodowy-caly-3/

    OdpowiedzUsuń